*berita dari 238*

sari berita utama

~ Ziyyad demam panas mencecah 38.8 darjah celcius
~ aksi tido aneh
~ anak itik di baham rasaksa air
~ kereta baru pemberian siapa?
~ hebatkah?!

1) Ziyyad demam panas mencecah 38.8 darjah celsius

semalam pukul 1am kami rush pi Hope Children Hospital,Ziyyad demam panas..kesian anak itu. Dr dah masuk ubat ikut juboq punggung Ziyyad,reda sikit panasnye. Tapi pagi masih panas tapi tak sepanas semalam..

kesian Ziyyad,tak sampai hati tinggal dia di rumah pengasuh,tapi hari ini ada tuntutan kerja..semoga anak segera sembuh

2) Aksi tido aneh

Ini Ziyyad sedang tidur ye,bukan sedang bermain…ntah aksi apa ntah tido Ziyyad ni…tapi kelakar ok..( andai Ziyyad dewasa kelak,dan terbaca blog mama,jangan marah ye sayang…mama dah tolong Ziyyad cari awek sejak awal lagi..hahaha😛 )

3 ) Anak itik dibaham rasaksa air

hahaha..inilah rasaksa air tu..tak sangka Ziyyad dah boleh duduk dalam bathtub…senang sikit nak mandikan dia sekarang ini

4) kereta baru pemberian siapa?

walker ini dibeli denganharga RM90…kami beli di pekan kecikjual basikal…kalau kat Jusco menatang ni harga samapi RM140 macam tu..walker cum rocker..ok lah kan..

seronok pakcik kecik ni dapat explore satu rumah sambil ‘mengemas’ dengan berjayanya

5) hebatkah?

dalam satu malam saya mampu menjahit 8 helai nursing cover..inilah hasilnye..(saya tidak mendapat bantuan dari orang kenit (elves) yang dulu membantu tukang kasut diwaktu malam..kan ke bagus,di kala saya tido,orang kenit datang membantu….hahaha…nak tahu cerita si kenit dan cobbler baca SINI)

dan akhir sekali…

semalam birthday En.Suami yang ke 31,saya dah beli hadiah untuk dia..tidaklah mampu untuk beli jam Tag Heur atau pun baju Hackett ori.

saya belikan dia bluetooth headset,kerana hari itu dia sudah ditahan dek makcik polis trafik akibat tidak menggunakan handsfree..jadi saya dah bagi hari Jumaat hari itu,kerana tidak sabar dan tergedik-gedik nak tengok reaksi En.Suami dapat hadiah…hehehe

sekian saja berita dari 238…

p/s::doakan Ziyyad segera sembuh ye kawan-kawan🙂

11 Responses to “*berita dari 238*”

  1. Elyn Says:

    ler sian ziyyad demam…. cepat sembuh ek ziyyad!!!

  2. Arin Says:

    hepi bday anas!

  3. azzamoro Says:

    walker Airyll same mcm Ziyyad tapi lain kaler. Dan bunyi pelbagai jenis haiwan itu bile dah lame2 sangat annoying smapai kitorg bukak benda tu. Togel jerk walker dia. Hihi..

  4. JeP Says:

    Erni, you'll have to be extremely careful now that Ziyyad dah ader his walker. i have friends whom their babies play on the walker and experienced some ill-fated accidents. just make sure he's not around any stairs or on high levels as these places are a strict no-no.

    u may already know all this upon your purchase; tp saja nk kongsi cerita. i'm sure you've already had this issue covered.

    otherwise, hopefully si kenit tu akan segera sembuh dari demam dia. xpela, at least tambah antibodi lepas ni jd kuat sket.

  5. e.l.i.s.s.m.i.e Says:

    alahai..pakcik kecik moga cepat sembuh..harus beli satu walker utk Nuha ni..

  6. Anasfadilah Says:

    kak elyn : thanks doakan ziyyad

    kak arin : thanks kak arin wish En.Anas,saya hamat dengki anda sekeluarga pi cuti…kami pun nak juge…lalala

    Azza: agak annoying,mungkin nanti akan cabut bateri…hahaha…gila zalim mak ziyyad neh!

    jep::yep…betul tu.aku dulu mangsa jatuh walker kat tangga..tapi aku tak ingat la,mak aku yg citer…hopefully dia recover cepat…thanks for the kinfd wishes and advice ye jep🙂 (bagus la ko,jadi bapak yg baik satu hai nanti InsyaAllah..aminn)

    elissimie : tu lah kesian dia..walker sekarang canggih tak macam zaman kita dulu…harga pun canggih juge…hahah

  7. Aku Bukan Bidadari Says:

    Ziyyad..cepat baik eh..mam ubat tau..

    AUnt dila.. awal2 lagi mummy and daddy x boh bateri pasal bising sgt menda alah tuh..

  8. Anasfadilah Says:

    Ayra :: ayra punya tak bunyi ke?saya punya saya tekan semua button tu,mama saya tak suka lagi saya suka tekan…ehehe

    yg benar
    Ziyyad

  9. Dils Says:

    cumil la aksi ziyyad tdo..

  10. Anasfadilah Says:

    dils::macam-macam gaya budak kecik ni tido..kadang-kadang tak sampai hati nak alih dia,takut terjaga..

  11. mummy_adam Says:

    alarrrr cian nyer dia.. cepat baik nyer.. cute lah ziyyad tido cengitu..😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: