*lump*

just as i tot untuk menarik napas lega,apabila Ziyyad sembuh tiba-tiba semalam…

En.Suami :: sayang,cube rasa belakang kepala Ziyyad ni,macam benjol

saya ::(sambil merasa) eh,a’ah la…alaaa benjol apa pulak ni

En.Suami :: tapi benjol ni boleh gerak-gerak,Ziyyad tak nangis pun tekan benda ni?tulang kot?

saya :: mama ada tulang lebih kat kepala,sutur kepala kepala bukan macam tulang kaki ke apa (ada hikamh pay attn masa kelas biology dulu…😛 )

En.Suami :: eh sebelah kiri pn ada la…tapi tak timbui macam sebelah kanan

saya :: (panicky!!) eh jom kita pi klinik la

En.Suami ::kita tanya ayah dulu macam mana

ayah kata, itu serawan,biasa budak lelaki selalu kena.

benjol tu macam bisul tapi tade mata (bisul tak jadi,tade tempat nak keluarkan nanah)

ubat dia ape tau..jeng jeng jeng….

mandikan anak bawah celah kangkang ibu,maknanya air mandi ibu tu tadi jatuh ke anak..and get this

saya tengah menses….harus nyah mandikan anak celah bedah tu…

ada lagi satu ubat dia,yang ini ok sikit..

korang pernah dengar susu rimau tak?

susu rimau ni keras,jadi asah belakang lesung,buh air sikit dan sapu kat tempat benjol tadi

nanti i put pictures susu rimau tu and benjol belakang kepala Ziyyad tu.

dang scary i tell you

Mama Kiah kelam kabut semalam,takut dia Ziyyad cedera ke apa..i heart you mama kiah. (mama kiah pengasuh Ziyyad🙂 )

ni la dia cabaran jadi mak ayah…baru merasa susah senang nak brought up anak kan?

rasa!

p/s::tu lah dulu ketegaq hangit piang,la ni hang merasa la naa dila…hahaha

6 Responses to “*lump*”

  1. rumiza.rashid Says:

    huhu itulah.tiap2 org mesti ada problem dlm parenting ni.ada ke yg smooth je ek?hmm
    problem saya nak weaning baby dgn breastfeed sgtlah susah. tido nak isap susu.tarak susu no tido

  2. Anonymous Says:

    ernie, susu rimau tu ape?
    -fifa

  3. Anasfadilah Says:

    fifah::i oso dunno how to explain it to you,emm..susu harimau la..tapi yang dah kering..nanti esok i put pic..aku barutahu menda alah ni..

  4. eiNa Says:

    satu lagi petua…
    sapu ayaq liyuq mak kat benjolan tu..
    tak tau la menjadi ke tak.. cube la try test tengok…

  5. PadNani~~{@ Says:

    new info ni..
    kalau dibiarkan..memudaratkan ye?

  6. mama-qaisara Says:

    qaisara pn ada benjol kt belakang kepala dia..mil igt i jatuhkan dia..masa tu dia baru je seminggu dilahirkan..bila mil ckp baru perasan ada benjol kt kepala sara..sampai skrg ada lagik.hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: