*i hate u stomach virus*

tidak tahulah kenapa dan mengapa..

Ziyyad muntah-muntah pula (mujut tiada demam atau cirit birit)

habis susu di minum,keluar semua sekali

semalam makan di tesco,tengah elok pegang Ziyyad,habis muntah atas baju saya..(dan i smell like stale milk..mula2 hangin juge,tapi sabar kan aje)

malam tu kami bawak pi paed lagi..tengah elok Dr. tanya berapa kali muntah

lagi sekali Ziyyad muntah atas baju saya (semalam saja dua kai tukau baju,kali ni tak marah,tapi kesian pada ZIyyad..habis kosong perut pakcik kecik tu..kesian dia lapar semula..😦 )

Dr. kata dalam perut Ziyyad ada virus (i dont know how lah the paed know know kan..pengalaman dia banyak,so kita terima dulu..nanti cek internet..)

Dr suruh kami bagi Ziyyad susu melalui sudu (spoon feed)..macam mano nak bagi susu dengan sudu?

mau meronta la pakcik kecik tu nanti..

jadi kami bagi melalui botol juge,tapi dalam kuantiti yang sikit,separuh macam tu dari normal volume

Alhamdulillah tak muntah lagi malam semalam (pasal dah makan ubat tahan muntah..)

macam nana hati nak senang macam ni?

semalam semsa memangku Ziyyad dalam tidurnya,saya berdoa semoga Allah sembuhkan Ziyyad segera,biarlah saya muntah takpe..jangan pakcik kecik ni..tak sanggup tengok dia tido dalam kelaparan (dalam sejam makan ubat,baru leh minum susu…jadi semalam kepenatan akibat muntah,Ziyyad terus tido)

hopefully Ziyyad will get better soon,InsyaAllah

p/s::kalau mak nye yan g muntah,tu tanda lain dah tu…ehehe.

9 Responses to “*i hate u stomach virus*”

  1. mama-qaisara Says:

    dilla..try bagi ziyyad minum guna cup..sya guna training cup 1 jenis ni..bila baby sucks baru susu kuar..okeyla.tak laju…
    get well soon ziyyad.🙂

  2. Arin Says:

    besides susu, ziyyad ader makan pepe lagik tak semalam & kelmarin?sian ziyyad..harap2 tak muntah2 lagik..

  3. Arin Says:

    haa..lagik satu, zaman2 gini ziyyad mengutip benda sambil crawl atau niarap..jari masuk ke mulut..itu salah satu punca..another thing..puting ziyyad kalau terjatuh ke apa..jgn di lap kat baju ..terus basuh & baru bagi kat dia semula..

  4. Mrs.R @ Emi Says:

    sian ziyyad..emily lak skang nk kena tukar susu..kalo minum frisolac tu cirit birit lak..
    skang tgh minum similac LF (lactose free)rabu baru nk jumpa paed..

  5. noorina Says:

    hmm, ni rota virus ke?
    takut la pulak sbb fatin belum lg amik injection tu.. asik tangguh2 jek.
    Semoga Ziyyad cepat sembuh.

  6. littlemama Says:

    muntah mcm air paip memancut tu ke? bulan 12 ari tu izzah kena…lepas minum je muntah..abis baju, tilam, cadar, bantal, lantai, cot semua.. pegi SMC masuk wad.. rupanya sebab kahak.. baby tak reti ludah kahak so automatik dia guna muntah sebagai cara untuk keluarkan kahak yg byk..masuk wad sedut buang kahak + bagi ubat cairkan kahak baru tak muntah.. take good care ye.. memang risau kalau muntah2 camni..kosong perut baby dibuatnya.

  7. noorina Says:

    eh silap, rotavirus dah amik, pneumococcal yg belum inject..but still, ape2 sakit pon (even selsema sket) akan buatkan sume org susah hati. ape2 pon (lg sekali) Semoga Ziyyad cepat sembuh.

  8. Anasfadilah Says:

    mama qaisara::saya baru beli je sippy cup u mention..hehehe😉 thanks for the info..beli di kedai momlittle one ye kawan2 semua

    kak arin::dia minum susu and makan nestum beras perang saje..kalau nak kata kutip apa2 pun rasanye tade,pasal atas katil je kami letak Ziyyad waktu main2 dia..memang paci dia kami basuh selalu kalau jatuh.

    emi:;hopefully emily tak lactose intolerent..stomach bug mungkin yang ganggu gugat perut Ziyyad😦 jahat la stomach bug niii!bencii!

    rina::ada tanya juga pasal rota and pnumocococal,tapi Dr kata bukan simpton dia..Dr kata normal lah baby muntah2 semua..normal kah???ayoo susah hati lorr..terima kasih for the doa

    lilmama::maybe la Ziyyad pun sama,dia tak bauk,cuma selesema sikit..tak boleh tahan la tengok anak sakit,sangat susah hati woorr..

  9. taichee~@! Says:

    Dila cek la kowt dia terambik foreign objects kat umah mama kiah? U never know.

    Sian my baby nephew..huhuhu…lama tak tgk dia!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: