*big bad tooth*

gigi gemuk yang jahat..dia buat Ziyyad sakit

kesian Ziyyad,kali ni sakit gigi nak tumbuh

ada satu malam saya dikejutkan oleh Ziyyad pasal dia meraung sakit..boleh tak acik panik jap?

rupenye sakit gusi..gigi gemuk yang jahat nak tumbuh

jadi esok nye kami pegi beli teething gel by dexatrin rasanye..

baru Ziyyad dapat tidur,dan saya juga dapat tidur…hahaha

now i know,its not easy being a parent..lepas satu,satu..

ujian diberi, kita sabagai mak ayah perlu ada kesabaran (saya adalah orang yang jurang bab sabar ni)

p/s::baru anak sorang,bukan octoplet boleh?

13 Responses to “*big bad tooth*”

  1. e.l.i.s.s.m.i.e Says:

    bila anak tadak gigi tak sabar nak dier ada gigi kan?hihihi cepatlah nuha ada gigi mcm ziyyad😀

  2. Mrs.R @ Emi Says:

    hikhikhik..gigi besar yg jahat
    samala..emily punya gg besar yg jahat sdg muncul dgn perlahan2 kat gusi atas..siannnn

  3. azzamoro Says:

    saya pun jadik tak sabar kalau Airyll menangis malam-malam pasal gigi nak tumbuh ni.

    Lepas tu esok terus amek EL 'qada' tidur saye balik…

    Hehe

  4. Anasfadilah Says:

    elissimie::tulah..heheh..:)

    emi::Ziyyad punya gigi jahat yang sakit tu pun bahagian atas…kesian dia malam tak dpat tido..teether pun takmau..tu yang beli gel tu

  5. KV Says:

    dina dulu tiap kali tumbuh gigi harus demam. Byk hari lak tu!!

  6. Anasfadilah Says:

    Azza::wah haruslah qada tido…saya pun nak amek el la cenggini..ngantuk woo..tido 3 jam je..

    KAK kv::tang demam tu tak tahan,ada yg sampai warded…kesian la kan jadi baby..

  7. miMiE aZim@Sk ^V^ Says:

    salam….

    tak try grape water keerr???? hihihihi

  8. Anasfadilah Says:

    mimie::tak try lagi,mungkin harus cube,grape water tu minum k?

  9. miMiE aZim@Sk ^V^ Says:

    saya anak sulung.. ingat lagik dedulu… bila adik adik – (saya ada 4 org adik) sakit gigi nak tumbuh or kembong perut.. mak akan suruh g kedai apek kat depan umah tuh utk beli grap water.. agak nyum nyum jugak sebab grape water tuh memanis
    try la… mungkin mujarab….
    hihihi by d way.. this is my first time jengah di blog anda… cool…..
    nak tnya… jual apa ye kat kedai chomel tuh.. almaklum laa.. sya yilek anak lagik.. so agak tidak berpendidikan sket bab baby nie… walau pun adik ramai tapi idak la tau sgt .. dedulu kan masih kecil lagik
    ehh apa yg aku merepek nieh.. hahahaha

  10. miMiE aZim@Sk ^V^ Says:

    kiter tuko link okeh…😀 salam perkenalan

  11. miMiE aZim@Sk ^V^ Says:

    yup.. oowwhh belom mencuner.. oleh itu harus lah cuber.. mmg elok utk bebudak… .. try ekkhh.. g la kedai balik kerja kang.. leh simpan dalam peti ais g pon.. hik hik…. cepatnyer menjawab.. hihi singgah n tinggal jejak di blog saya.. hihiih

  12. Anasfadilah Says:

    mimie::humangaih…panjang nye komen..hehehe…selamat datang..nak tau apa di kedaiChomel?jeng jeng jeng…mari le singgah…ada nursing cover,boleh buat hadiah juge untuk ibu yang menyusukan anak..heheh

    kalau mimi link blog sya,saya otomatik link balik🙂

  13. miMiE aZim@Sk ^V^ Says:

    heheeheheh… udah link.. slamat singgah menyinggah…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: