*kenapa aku malas sangat ni Ya Allahhhhhh*

phwargghhhh*yawn*

gila masal ok hari ni..pegi opis pun takdak sapa..

nama pun Jumaat kan?

seriyes,rasa macam nak balik,lepak kat rumah,finish all my NC orders dan buat felt cakes

keje tak produktif macam ni,malas ok nak pi opis

saya dah malas nak pi opis sebenarnye,demotivated lama dah

erghhh..why tidak bermotivasi

1. Kerana tiada Dr. Izi haji Ali..hahah

2. tiada increment

3. tiada bonus

4.tiada kenaikan pangkat

5.gaji sikit

6. masih lagi pekerja kontrak..malas nak cakap banyakla kan

mahu je buat business sendiri,tapi tak tahulah

korang boleh kata..

“nasib tau ada kerja time gawat ni..”

tapi tulah bila jalan kaki,nak naik motor,dah naik motor nak naik kereta kancil,dah dapat kereta kancil,nak kereta wira,dah dapat wira nak honda plak,dah dapat honda nak merc plak…

abes sampai bila nak puas hati?

p/s::sampai mati pun belum tentu puas

p/p/s::kawan2 semua doakan saya dapat handphone SE G900..saya tamau P1 dah…heheh😉

11 Responses to “*kenapa aku malas sangat ni Ya Allahhhhhh*”

  1. Elyn Says:

    duduk umah amat menyeronokkan lelagi ade anak kan!!!!

    tgh terbayang tidoq kat katil ngan wafiq kat sebelah hihihi

  2. littlemama Says:

    i pun malas nak keje..tapi kalo tak keje tak de uwang pula.. takde uwang tak leh hidung senang..abis camaner tu?

  3. ibu rayyan Says:

    ya allah dila, (dila ke erni? which 1..hehe)
    sy juga mls yg amat mahu kerja skrg..
    mahu berniaga tp xtahu apa yg boleh diniagakn..
    kamu bleh juga mnjahit..sy xde apa boleh bikin..huhu
    samala kes kt..(refer pd list kenapa xde motivasi tu).haha
    oh Ya Allah..tlgla hambamu yg lemah ni..Aminnnn

  4. ibu rayyan Says:

    la..sori, tersend 2 kali plak..remove la satu tu ek..hehe

  5. ibu rayyan Says:

    ya allah dila, (dila ke erni? which 1..hehe)
    sy juga mls yg amat mahu kerja skrg..
    mahu berniaga tp xtahu apa yg boleh diniagakn..
    kamu bleh juga mnjahit..sy xde apa boleh bikin..huhu
    samala kes kt..(refer pd list kenapa xde motivasi tu).haha
    oh Ya Allah..tlgla hambamu yg lemah ni..Aminnnn

  6. Aku Bukan Bidadari Says:

    kalo dpt G900 leh kita berym..beli yg redded kaler yer… i like it..

    boleh kita berwifi sesuka ati…
    ehh lagi bleh tgkp gmbar ziyyad kacak sekerap kali..laalalalallaaa

  7. e.l.i.s.s.m.i.e Says:

    memang syok bermalas malasan dirumah…hukss

  8. azzamoro Says:

    kalau laki saye income juta-juta RM, dah lame saye dok umah goyang kaki gentel AIryll..

    Ini juta-juta rupiah jerk..

    Isk..walaubagaimanapun..saya bersyukur.. hehe

  9. mummy_adam Says:

    alangkah indah nyer hidup kuu ini kalo dapat dok umah.. huhu..

    sgt bersetuju dgn no 1-6 tuh.. mencikk tau.. ponat2 aku keje siang malam, depa bt xtau jerrkk.. geram nieehhh..

  10. Helena Says:

    salam perkenalan…. you have such an eye catching and refreshing blog…. apa benda kek yg u jahit tu…. sorry la i ni ketinggalan…. it looks so so cute….

  11. Anasfadilah Says:

    kak elyn ::indahnye dunia kan kak elyn…main dengan anak je…provided anak itu tak merengek…hahaha

    kak ros::itu pasal la,tak keje tade uwang pule…huhuu

    ibu rayyan ::takpe anak jadi motivasi kita..🙂 kena tabah selalu..wahh..cakap kat orang pandai,sendili tade buat wor (refering to saya )

    tiara:: tiara pakai G900 ek…best la fon tu…kamera 5 mp lagi

    eliss::bab malas-malasan siapa yang tak suke kan..lepask je tak buat ape…hehehe

    Azza:: juta-juta kan best…dah lama pegi jalan2 hongkong,greece,egypt…wah tempat idaman tuuu!

    mummy adam::takpe,rezeki ada tu InsyaAllah,saya selalu peringat diri macam tu,tapi tulah…kadang2 tensen gak,pasal saya ni kurang sabar orgnye…heheehe

    Helena::hi Helena! oh itu kek Felt..ada banyak lagi,tapi belum tayang kat sini…hehehehahha😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: