*enam*

semalam semasa mengambil Ziyyad di rumah Mama Kiah

mama Kiah kata

“padanlah demam hari tu,4 batang gigi nak tumbuh sekali”

i was like “apee?!” sambil tercengang

balik rumah saya belek mulut Ziyyad,true indeed,ada 4 batang gigi atas..

total gigi Ziyyad sekarang ialah 6 batang..🙂

kepada emak2 diluar sana,jgn khuwatir jika anak masih belum tumbuh gigi,ada kebaikannye,antaranya ialah

~ anda tidak akan kena tokak dek anak,sakit woo kene tokak dengan baby..habis berbekas…nampaknye kecik, tapi macam ikan jerung

padanlah jari tu semua benda habis di gigit si kecik ni..hari tu bagi dia makan rusk,dia tokak punya besar

so he cant swallow a big chunk of biscuit,nasib tak tercekik.

::Ziyyad tengah tokak kotak cereal::

terima kasih kepada semua yang tolong bagi hint kat En.Suami pasal G900 tu…🙂

takpelah,mungkin dapat mungkin tak..malas nak berharap

masuk senarai wishlist saje, sama macam lappie dell tu =(

ada orang wishlist sampai 100, 99 darinye dia dapat..

saya ada 2 je..satu pun tak dapat.

dengki..memang..saya manusia,bukan batu tade perasan.

sedapkan hati,kata lah..takpelah rezeki dia.

jadi oleh kerana tiada G900 yang boleh guna stylus tu untuk tulis menulis

saya guna pesyen lama jer la

::guna pensel dan kertas untuk mencatat to do list,simpan dalam henbeg…lebih efisyen hapal dalam kepala,lepas tu hilang ingatan padan muka::

bercakap mengenai laptop, collegue saya yg geek berkata

“kak erni kena upgrade laptop ni,tukar ram ngan hard disk dia,ram paling kurang 500 lebih,ram kak erni ni masih 256,tu yang slow”

saya tanya pada dia berapa RM nak tukar semua,dia kata apa tau

“baik kak erni beli baru je,laptop sekarang dah banyak murah-murah”

ntahlah dek non,ikut hati memang nak beli baru…tapi tulah akak ko bukan buat biznes jual tupperware ke,jual avon ke,jual produk pelangsing ke…MLM pun akak ko tak join.

mana hala nak cari duit,duit menjahit lepas la buat bayar bil.

nanti-nantilah….

p/s::masih bersabar menghadapi laptop lembab nak mati ni,ikut hati dah lama buang ikut tingkat 3.

p/p/s::cuba anda semua cari hint baru…hahahah

12 Responses to “*enam*”

  1. Elyn Says:

    wah cepat tul gigi die tumbuh!!! ziyyad amik kalsium apa ek???

  2. Anasfadilah Says:

    kak elyn::tade pulak amek kalsium,minum susu ajelah kot kak elyn..

  3. Aku Bukan Bidadari Says:

    dila.. mai nak habaq ni.. PC fair ari ni start smpai 5/4/09 , pi booth dell..last 2 years tiara beli dell siap dpt printer tau worth RM 199..

    tapi .. takpa kut2 lar anas dah beli..tp dia peram kat mana2 dulu kut..saja nk awt suprised!

  4. Mrs.R @ Emi Says:

    ziyyad n emily sehati sejiwa betoi.. 4 gigi sekali tumbuh..sama la dik non oi…

  5. babyelle Says:

    btul²… seb baik anak aku baru gg 2 batang je… smue bende die nk tokak*… sakit wooo… maka ibu² yang lain bersyukurlah anak anda lom tumbuh gg lain lagi.. kang sibuk nak demam la.. hape la… mcm²

    Dictionary versi utara
    *tokak=gigit

  6. noratwin Says:

    salam, dila or kak dila?. saye 1st time browse cni. nice blog! best bace kat cni.🙂 igtkan anak saye jek yg tumbuh gigi 4 skali gus, ghupenye fenomena biase. normal ke camtu ek? coz anak member sumer xde gg lagi. mmg sakit sgt kalo kene gigit kan. K feel free to exchange link kay!

  7. e.l.i.s.s.m.i.e Says:

    geget ghupernya..tokak ingat tekak😛 hahahaha..nuha ntah bila nak tumbuh gigi..wish list aku dulu nak yang sony tapi dapat compaq, jadik laa😀

  8. Mama Aqil Says:

    sama lah dengan aqil…tumbuh gg 4 sekali bhgian atas 2 bawah…..cume time dia geram jer mama kena gigit….

  9. Anasfadilah Says:

    emily,kita samalah emily..sakit kan?tapi takpe saya bertambah kacak dengan adanye gigi ni…em emily free malam minggu tak?

    yg benar Ziyyad

    babyelle::ari tu menjerit juge la kene tokak dek ZIyyad..merangkak dekat saya terus tokak ibu jari kaki boleyy? yep:thanks for the dictionary🙂

    noratwin::hi Noratwin🙂 normal rasanye,sekaligus keluar4 btg..tak normal kalau keluar gigi macam vampire…hehehe😛 exchange link ayohhh🙂

    Eliss:: tokak itu gigit secara ganas…heheh…jadi la dapat comapq pada tak dapek langsung.. T_T

    Aqil,jangannn…jangan tak tokak..heheh..meh kita tokak mak kita togeder-geder

    yg benar ZIyyad

  10. Cikpid Says:

    semua citer psl gigi anak nih..anak sy x bergigi lagi..heheheh..x leh nk citer..

  11. Anasfadilah Says:

    cikpid::takpe,terselamat dari kena tokak..sakit woo

  12. noorina Says:

    anak saya pon lum kuar gigi lg, aritu masa dia 3 bulan ye ye nampak line putih gigi bawah tu, konon nak kuar la, tunggu2 tak kuar, Alhamdulillah, hhuhu.
    biar la lambat sket kuar, kalau tak, nnt sakit t*t*k acik ni kena geget. biar lambat asal selamat!

    for the laptop, i suggest u tambah je ram. takde la mahal pon, less then 100, rm50 pon leh dpt kot lg 512 or 1G (rasanye la). kalau stay kat 256 tu, mmg la slow. HD plak, kalau perlu sgt, beli je external HD. lg senang bawak kemana2 (cthnye spt bawak balik KL n copy CSI yg Effi ada tu :P)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: