*musang*

saya lebih suka guna mozila firefox berbanding opera atau IE (IE paling saya tak suka,terdesak je saya guna..opera so-so…)

ntah kenapa firefox saya prob pule hari ni..guna opera la nampaknye utnuk berblog semua 

saya tak suak opera pasal kalau tulis blog dia punya perenggan tak jadi dan tak cantik..semua macam rapat2..tapi takpelah..nanti akan cek kenapa firefox saya sakit harini

oleh itu hari ini mari kita lihat ape aktiviti Ziyyad dirumah selain “berkemas” 

::gambar candid Ziyyad dari jauh::

oh..suka membaca nampaknye (more to suka tengok all the big colourful picture)

bila buka buku Ziyyad akan start “woo ooo wooo oooo”

dan kami akan membaca pada Ziyyad tak ikut skrip (tak ikut apa yg ditulis dalam buku)

kami buat cerita sendiri

gajah nampak rimau lepeh tu kawan dengan giraffe la..haaha (siap buat bunyi rimau segala)

buku yang sama tapi cerita boleh ubah ikut sedap rasa

and Ziyyad tak pernah bosan,itu yang penting sekali 

(elehhh,tak nak beli buku banyak-banyak la tu kan dila?…aahahahahampeh)

::mama,would u mind?im reading here::

 dan pagi tadi page rimau dah terkoyak (its a flip book) Ziyyad suka naa dengan rimau tu

takpe Ziyyad balik nanti mama selotep balik k,jgn membazir..rosak sikit nak buang rosak sikit nak buang

kita repair balik buku tu nanti,dan mama and baba akan cerita semula pada Ziyyad k..siap bunyi lagi

p/s::mengantuk….pakcik kecik dah 2 pagi bangun pukul 4.30 am..nak suruh mak bapak dia bangun tahajud agaknye..

18 Responses to “*musang*”

  1. azzamoro Says:

    wah ziyyad dah pandai baca buku. bijak ni.

    Airyll pandai koyakkan buku jek. selak pun taknak. nak koyak jerk. pastu masuk mulut.. hadoiii

  2. Anasfadilah Says:

    Azza::Ziyyad suka koyak paper pehtu macam Airyll gak,masuk mulut…

  3. mamarempit Says:

    bagus..kecit2 dh pndai bace buku…

  4. Aku Bukan Bidadari Says:

    dilla, ayra pun mangun same mcm ziyyad 430.. dh seminggu dah!

  5. Anasfadilah Says:

    mamarempit::dia tak bace dia tengok gambau je..kihkihkih..tape pelan2..esok bace encyclopedia plak…hehehe

    tiara::dah seminggu??wahhh!ape agaknye nak pandai tu…ada la tu.

  6. Mrs.R @ Emi Says:

    hikhik..ziyyad suka rimau yer..
    gaji ni nk g beli buku jgk utk anak sy..die baru ada satu je..lamaze soft book tu je la..

  7. MAMASYAZA Says:

    bagus tu….baby kena ajar pegang buku dari awal…kot le nanti bila besar..suka membaca…betul ke theory tu..???

  8. ska Says:

    kreatif jugak u all ubah2 cite.. hehe.. nnt takdeklah ziyyad boring..🙂

    betul2, dr kecik kita kena asuh supaya jgn membazir.

  9. Mrs.R @ Emi Says:

    http://chomelcraft.blogspot.com/

    dila..u bleh x wat hairclip mcm kt situ?

  10. eiNa Says:

    ghajinnye ziyyad baca buku.. Aira pun pandai mengoyak dan masuk dlm bulut..

    er.. dila, betui la santekkk gak hair clip tu… buat la projek baruu..🙂

  11. Anasfadilah Says:

    emi::ayuh beli buku!chomel craft tu ke..cute kan the hairclips..boleh belajar cara nak buat die..saya suka yg ladybug tu,tapi kalu beli bagi Ziyyad pakai tak seswaii…hehehe

    mamasyaza::betul betul betul🙂

    ska::kita mak ayah ni la kena didik dia..asek nak beli kalau rosak,lobang gak poket mak ayah kan?heheheh

  12. Anasfadilah Says:

    eina::ramai gak crafter dah buat projek hairclip ni,boleh klik kat link crafter kat sebelah kanan tu..jadi kaalu boleh saya tak mahu buat benda yang sama..tapi,thanks for the idea ye korang..love u guysss…i weeeffff u!

  13. babyelle Says:

    dila, try la buat soft book utk ziyyad.. hehe… kain² buat roti/kek/donut tu kn banyak… ape kata try gune kale terang² bg ziyyad bace buku gamba oren, apple, anggur ke.. kereta ke..nnt mama die xboley nak tipu cerita dah… ehhe

  14. mummy_adam Says:

    anak2 nie sama jer cara diorang.. baca ala2 jer.. pastu koyak masuk mulut.. kalu shortcut, gigit jer terus.. tgk2 mcm dok tgh kunyah chewing gum.. selamat lah tu makne nyer..

  15. mummy_adam Says:

    hehehe.. lupa lak.. visit my blog.. i dah melaram ngan Chomel NC.. chantek tak??😉

    nnt i email gambo ek.. lupa lak..

  16. PadNani~~{@ Says:

    Ziyyad yg comelll!!
    belaja rajin2 k..no notty2 tau:)

    nice d idea from babyelle abt clothesbook:P

  17. Zana S Says:

    pandai dia duk dendiam belek buku. kalau anakku… selamat tinggal buku…. (abis dikoyaknyer.. tgk sekejap. koyak lebey)

  18. UmmiKhayra Says:

    Sy pun xsuka sgt2 dgn IE… ehheheh mostly guna firefox… takpun safari…cuma skrg dh start guna google chrome.. macam best je…🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: