*saya rasa*

1. saya rasa jiran atas saya adalah Psycho. tiap-tiap malam dia mengemop setiap pukul 11pm dan rearrange perabot rumah, dan kadang-kadang menumbuk sambal guna lesung batu..sengal. dah la 3-4 malam Ziyyad susah nak tido..

2. saya rasa saya tidak penah bertuah dalam menyertai apa-apa pertandingan. Jadi dah malas nak masuk contest…lagi-lagi baby cute contest,pasal kalau tak menang,saya rasa down. saya tahu adat pertandingan. tap saya nak menang boleh?

3.saya rasa macam nak makan dim sum di equatorial penang,tapi tidak tahu sama ada halal atau tak,dim sum sejuk beku yang ada di giant mungkin akan di cuba nanti

4. saya rasa kasihan  pada Ziyyad,kerana di kepalanye semacam ada bisul nak tumbuh.

5. saya rasa macam nak nego dengan mama kiah,supaya menjaga Ziyyad pada 1st saturday setiap bulan. dari pagi sampai petang,supaya saya dan En.Suami boleh catch up some movies or just pegi dating. kita tambah la RM20 ke apa kan?

6. saya rasa macam nak berjalan-jalan di Sunshine jap lagi tengahari..nak beli barang buat NC🙂

18 Responses to “*saya rasa*”

  1. Arin Says:

    No 5: kak arin setuju.buat dua minggu sekali atau sebulan sekali.at least both of you ader masa berdua.

  2. Farah Says:

    tu laa kan…sakit ati btul kalao umah atas kite malam2 buat nak drill laa..nak mengetuk laa….

  3. eiNa Says:

    #1 : agaknya jiran dila tu siang tdo ajekut? malam baru nak bekerja..

    #5: ok gak kan, atleast bleh berdating sesekali..😛

  4. Fid Says:

    ahdik
    pada pandangan ahkak
    jiran 'atas' tu tak psyco
    tapi bangunan itu yang membuatkan ahdik dengar semua itu..
    hahahaaa
    bukan hantu ya..tapi maybe jiran selang 4 buah rumah ka..6 buah rumah ka yang buat…

    pengalaman benar saya
    saya telah tinggal di rumah kondominium pada suatu masa dahulu… sebelum pindah rumah kecik atas tanah
    saya dok tingkat 3…atas tu tingkat 4 la(ya laa)
    tiap2 malam ada org atas tu ubah perabot heret sana sini bagai…stress…ya menumbuk juga kerap..ya tgh malam…11pm…12pm….3am..bagai…
    saya sungguh geram

    dan kami pun merisik.manusia manakah itu..kerja jual nasi lemakkah dia??
    repair perabotkah dia….
    maka….jawapannya
    RUMAH ATAS RUMAH SAYA ITU KOSONG!TIADA PENGHUNI…
    tetapi kenapa kami mendengar semua itu????
    maka kami bertanyakan jiran tetangga..apakah petandanya??
    maka dijwp…biasa dengar gitu..maybe same building tak tak tau tingkat 4 ka 8 ka 9 ka..yang buat salah satu tgh2 malam sunyi tu kita dgr macam kat atas kita saja..logik..logik
    maka sejak dari kisah itu kalau ada bunyi tarik perabot tumbuk lesung bagai tgh malam kami buat tak tau saja…

    wah 3 kajang komen saya!

  5. Fid Says:

    12am…pembetulan..

  6. Anasfadilah Says:

    arin::tu pun cadangan anas,thoughtful betul..hehehe..harap isteri kee nak tido aje..ahahah😛

    farah::kat rumah saya after 5pm tak boleh bertukang,tapi memang ada mangkuk tingkat yang selalu buat macam tu..kami panggil pak guard suh marah..hehehe

    eina::mungkin juge..tapi apakahhh keje mengemop setiap hati..meh tolong mop umha saya ada juge pekdahnye..tujuan nye berdating la tu..hehehe

    fid::kajang pak malau kajang berlipat kajang hamba kertas kajang saja..ahaha..seirus kat atas tade org..spooky neh..tapi meman sahih,org atas umah sya tu memang dia yang buat..kadang2 curah air sisa mop dia dari tingakt 4 kebawah..gila betul..memalam buta plak tu..

    ada hantu makan samabl belacan ke ek..hmmm

  7. Aku Bukan Bidadari Says:

    tuh lah tiara x mo masuk contest..takut kecewa… hahahaah.. takper sumer baby ialah comey.. :d

    btw xperia lom dpt on the wayyyyyyy (mcm jauh jer way nyer)

  8. Fid Says:

    ohh kalau curah2 mmg sewel la..kahkahkahkah

  9. precious innocent Says:

    kalau xmo kalah, makanya dila kene la buat contest sokmo.. huhu…

    -mama emma-

  10. Mommy Lyna Says:

    saya rasa…… lapar!

  11. Cikpid Says:

    1. jiran atas umah sy pon sama..ade ke pukul 11-12 mlm tumbuk sambal..sakit ati tidokan anak..
    2.akak bertuah ape..akak kan bulan feb punye pemenang mombloggers..hehehhe..adat pertandingan laa kak..ade mng..ade kalah..tp sy selalu kalah..hahahha
    3. Best juge dimsum ni kak..cobelaa..
    4.sy sgt kasihan sbb sy tau perasaan kalo anak skt..anak sy muke calar sbb die cakar sirik pon sudah bikin ati gundah..hahaha
    5.sy setuju sgt nih..bg can ms berdua..bukan bermakna nk abaikan ziyyad,,tapi kite perlu ms utk berdua aje ngan suami..
    6. sile laa berjln kak..

    Hahahha..sy jwb ikut no juge..harap x mrh yer..kehkehekeh

  12. okinokiyo Says:

    eh dulu my neighbour atas ni lagi la.bergaduh okeh.baling2 barang.kaca la kusi la..masa tu tgh preggy rasa pressure sampai nangis2…

    pastu dia mcm merapu2 mcm penagih dadah lak rasa.lepas report kat mngmt dia pun blahh nasib baik…

  13. Anasfadilah Says:

    fid::hahaha sewel..dah lama tak dengar perkataan tu..:D

    tiara:: ye,semua baby adalah comel,semua adlah pemenang tiada pengalah..

    kak lna::rasa lapar pergilah makan..:)

    cikpid ::anank cakakr kan diri sendiri juge adalah sanagt risau..kadang2 anak akan cakar muka mak..jadi mak sudah tak cantek,menyebabkan mak juge risau kerana sudah tak vogue dgn muka bercalar hahaha

    tidak marah..saya rasa gembira agi ade🙂

    okinokiyo::baling kaca semua melampau la..ape perangai macam org utan je…naseb pindah..jiran macam ni tak patutu tinggal bersebelahan rumah..hazard.

  14. Elyn Says:

    i pun x ske msk contest sebab tkt patah hati camno tu???

  15. Dayah Says:

    saya rasa no.6 tu ada persamaan dgn saya.tapi saya tak p cari brg buat NC, saya p sopping tingkap

  16. Anasfadilah Says:

    dayah::shoppin tigkap wat pe?tengah sale tu sunshine..banyak kasut la cantik2..hehehe..dayah,awak keje kat area ftz jugak ke?

  17. Dayah Says:

    tingkap sopping ke sopping tingkap…haha..sunshine tu salu buat sale..tak kira bulan…

    saya ni area ftz la pn anasfadhilah ..bila2 leh buat lunch date ek.

  18. miMiE aZim@Sk ^V^ Says:

    salam ana..
    yag pasal bisul nak tumbuh kat kepala ziyad tuh…
    sentalkan ngan bawang putih.. insyaallah bisul tak jadik naik…
    try laaa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: