*kek kerek kok kek*

tajuk cam apekejadahnya je kan..hahah

semalam saya berhempas pulas men jahit 6 helai nursing cover..berkobar-kobar betul nak siapkan

ini adalah bertujuan supaya esok dan weekend saya tak jahit ada masa lepak-lepak ngan ZIyyad dan En.Suami

tapi saya cadang nak jahit satu benda untuk diri sendiri

dah lama tak buat projek menjahit untuk hobi ni..selalu buat untuk orang saja

ingat nak buat wall organizer la untuk my sewing space tu..heheh

Mothers day dah dekat,tapi saya dah bagi hadiah awal-awal pada mama saya masa balik kl tu hari

saya buatkan dia Half Apron untuk mama,easy peasy je…semua orang boleh jahit,cuma kena ada determination dan sikit sabar untuk dapat hasil yang kemas🙂

lebih kurang macam nilah pattern Half Apron untuk mama saya,cuma corak kain aje yg berbeda,boleh tengok sini untuk pattern and how to nya

cadang nak buat macam ini

korang tengoklah apron yang saya link kat atas tu,gila comel woo..rasa macma nak masak selalu aje kalau pakai apron macam tu punya cantik

keesokkan paginya saya turun dapur,tengok mama sedang masak..

saya tanya mama “kenapa mama tak pakai apron dila buat tu ma?” (macam nak merajuk,tapi melampau la kan,dah jadi mak budak pun nak merajuk mengada bagai)

mama “sayang nak pakai…”

saya “ohhh…heheheh” (suka balik…tak jadi merajuk)

betul lah kata orang,bila kita dah jadi emak ni,baru kita tahu perit jerih susah senang jadi parent ni… apa-apa pun saya suka jadi mama!

p/s::Happy Mother’s Day untuk semua🙂

7 Responses to “*kek kerek kok kek*”

  1. niza Says:

    happy mothers day kak!!

  2. Farah Says:

    dila..awak taknak ke jual apron mcm tu…saya nak beli ni…sungguh comel..duduk dapur pon kena bergaya per…

  3. Queens Says:

    selamat hari ibu utk dila juga..

  4. Arin Says:

    pakai apron kat dapo..pastuh kompem hanum nak gak pakai apron..dah kene cari apron untuk budak kecik tuh..la nih kita gaul benda dia pon sama sebok nak menggaul..:)

  5. Anasfadilah Says:

    kak arin:;if kak arin nak,dila buatkan apron for lil hanum,banyak design yang sungguh kiut tau..nak tak? full apron la for kids…boleh dia join mama dia main masak2

  6. Anasfadilah Says:

    niza::thankies..i weff u

    farah ::nak juga buat..tengok macam mana..hehehe..bila bergaya didapur segala masakan tak sedap akan jadi sedap..hehehahaha

    tiara::same goes to u,happy mother's day…pes time ni celebrate mothers day..:)

  7. precious innocent Says:

    kalau la apron mcm nie punye lawa, mmg masak pun sure sbatu jauhnye dr kuali… huhu..

    -mama emma-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: