*bulibakalaukau*

= boleh aje kalau kau

itu bahasa sabah,cube korang cakap laju-laju bulibakalaukau

contoh penggunaan ayat

“erni,buli kau tolong aku?”

“bulibakalaukau”

tadi SPR di Sabah menelefon saya

menyatakan alamat saya masih di Bukit Vor,Putatan

(silap saya tak menukar alamat,patut buh alamat penang..senang nak mengundi,kang tak pasal ada pengundi hantu nama Erni Fadzila kat Sabah tu nanti,bukan boleh harap sangat SPR ni)

kena cepat tukar alamat ni (padahal apa ke *nama tempat tukar ic ni dekat aje dengan rumah saya, depan rumah aje ponnn! TET!)

Sabah

tempat yang cantik

the first thing i saw bila jejak kaki di KK ialah

how blue the sky was,compared tu KL

udara bersih sangat

hopefully one day dapat pergi KK balik dengan En.Suami and Ziyyad ,swim kat pulau manukan atau naik gunung kinabalu (almost 4 years duk sana,sangat rugi tak join ekspedisi daki gunung kinabalu..)

moral of the stories ::

tukar alamat cepat kalau nak mengundi di kawasan anda.. supaya “depa” tak lagi dapat majoriti…wahahaha!

*pejabat pendaftaran negara,baru ingat…hahaha

8 Responses to “*bulibakalaukau*”

  1. Arin Says:

    dilot: few days lepas since air asia yang free seats tuh, kak arin try2 la kot bape rate ke KK..kami 4 beranak dalam RM274 je..tuh pon sbb rate zara le mahai..hehehhe..RM30.Org lain pree je..tapi i would love to gie KK one day..tgk le , ader rezeki lebih..insya allah…

  2. azzamoro Says:

    tak pernah gi sabah… nak pergi la nanti.. huhu

    ramai kwn cakap best.

  3. mama-qaisara Says:

    waaaaaaaa…dilla, kasikla tips ke ape ke utk di share..nak pegi kk ler july ni..

    rekemen ler tempat yg best utk jalan2..🙂

  4. jaja Says:

    hehe.. lawak je bila bayangkan org semenanjung cakap 'bulih bah kalo kau!" d sabah ni dah jd mcm ikutan tau. siap dgn lenggok lg! sapa2 pun akan cakap gitu.

  5. Cikpid Says:

    BULIBAHKALOKAU…ckp laju2 tersentil lidah..

  6. ♥cybermummy♥ Says:

    salam kenal ….
    Has been followimg your blog for a while …: )
    love it … Tukar2 link boleh …
    Tima kasih ..

  7. fifanotthefootballmatch Says:

    hah, ape lagi! dtgla kk for my wedding..😉

    p/s. ko tak rindu YOYO ke? :p

  8. erynn Says:

    udara tempat lain mmg lg nyaman dari KL. jemput la dtg Kerteh nih,kami pon udara nyaman. ada penyu(?) dengan tuntung. haiwan2 yg tak berkaitan dgn udara nyaman pon. haha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: