*jangan salahkan*

(readers discretion advise…sape baca terasa tu bukan masalah saya)

korang kalau nak beli makeup minta duit suami atau guna duit sendiri?

korang kalau beli baju cantik,guna duit suami atau duit sendiri?

kenapa kalau suami kurus kering,serabut je..orang kata isteri tak jaga suami

tapi kenapa kalau isteri lekeh,tak cantik,gemuk orang kata isteri tak pandai jaga diri

dah tu bila tak cantik,salahkan isteri pegi cari bini no2.

kenapa orang tak salahkan suami bila isteri tak cantik menikam qalbu?

patut kah suami bagi duit suruh isteri cantik-cantik?

tapi nanti kata isteri perabih duit suami

bukan memang tanggungjawab suami bagi nafkah kat isteri ke?

bukan itu memang hak isteri ke minta duit kat suami dia,nak cantik2 beli baju,beli makeup,pegi spa,pegi saloon semua

dah kata nak cantik,bak mai la duit

tade duit..tak cantik la

jadi kalau takde duit,jangan la nak komplen sana sini

p/s::abih,isteri kerja cari duit,gunalah duit tu nak cantik-cantik untuk suami. Kenot. isteri nak shopping…lalalalal

22 Responses to “*jangan salahkan*”

  1. Aku Bukan Bidadari Says:

    ehh dila..
    tiara sekarang nk komen kat blog dila pun takut2 kang ada org marah2..
    hmm cmnih
    tiara kalo beli bab penjagaan diri dari shampoo smpai lar ket PAD sumer beckham bayorr..

    soping kasut baju menda2 merepek kadang2 sndiri beli kadang2 curi duit dia beli hahahahaha

    err dila.. tapi x semestinya kalau laki x belikan apa2 laki tu x sayang..pengorbanan yg dia bagi tu lagi bernilai dari barang2 material tau..

    sungguh!

  2. Anasfadilah Says:

    sapo eh nak marah..

    ye betul,bukan tanda tak sayang kalau tak bagi duit🙂

  3. Arin Says:

    my case , ayat serupe gini " bang..komisen arin tuh hari bape ek ? " ( buat2 tanya , padahal dah tau..) ..hehehhe..so, tang beli itu ini adakala menggunakan duit sendiri, adakala paw le duit laki..

  4. kakLuna Says:

    bercantik2 lah krn Allah…bkn kah Allah itu indah dan sukakan keindahan🙂

  5. SyahNur Says:

    cantik utk suami x pe.. jgn kt rumah selekeh serabai, bile nk keluar bukan main cantik lagi berhias.. for me, xkisah gune duit sesape pun sbb my maintenance x tinggi.. beli yg simple je.. hehe..

  6. Anas Iswari Says:

    laa.. bini sapa nie… laki x bagi duit ka.. kesian..
    tapi bg saya la kan.. cantik x semestinya hanya semata2 pd makeup tebal, bentuk badan n paras rupa..
    CANTIKnya Isteri di mata suami dgn adanya kasih syg n cinta sejati..
    cewaahhh…

  7. Arin Says:

    encik anas iswari: chewaahhhh…ppsstt: DUN Penanti nanti , hang sure gie ek?

  8. Anasfadilah Says:

    En.Suami:ntah la bini sapo le ni..kesiye sunggoh. bagus la macam ni,dila akan gemuk gedempol tendamg masuk gol pun ok,pasal dila ada kasih sayang dan cinta sajati…waahahahha!

  9. MeL Says:

    belanja utk pakaian tu satu keperluan, tanggugjwb suami..sm mcm mkn minum sume. bermekap utk nmpak cntik dpn suami pn, pttnya suamilah yg kena bg belanja. unless klu suami xsuka nmpk isteri dia bermekap ;p (err matik aku kena marah kang, hehe) just my opinion & based on 'tanggungjwb suami' yg setau i lah..

  10. Anasfadilah Says:

    mel::mekap cantik-cantik mesti suka tengok..kalau mekap macam pementasan kabuki tu mungkin menakutkan lah…hahah..ala geisha je sapu bedak memang serammm.hahaha

  11. Dils Says:

    oh aku , "You belanja?" sambil wat muka cumil.

    Hahaha. But berpada-pada la kan. Jangan la nk mintak barang beriban or beratus. Kalo nak yang mahal-mahal, beli sendri. That's my opinion. Tapi sambil2 tu hint kate nak tu, tapi tadek duit, tunggu bonus or bile menangis keluar berlian; untuk kasik hint?

    Hahahahaha. But actually ikut suke la husband tu nak belanje ke, bini nak mintak ke. Sape kite nak cakap salah or whatevs.

  12. irvanqiesy Says:

    klu sy, ikut ske la…rs klu somi bli tu dihargai la kan…hehhe,tp klu xbelikan xbermakna somi x hargai kite…

  13. Anasfadilah Says:

    dils::wahhh!cadangan bagus.nangis keluar berlian.

    trade in all those berlians..then..kita ENjOyyy!

    (lawak bodoh saya tahu..hahaha..)

  14. Azure Says:

    dulu masa sy tak keje…sangap sungguh takde duit sendiri

    kdg2 hubby bawak juga pegi beli baju ke..kasut ke..tp jarangggg la..masa tu totally kena pikir, keperluan/kehendak

    dah keje nih, takyah pikir2 dah…rasa nak beli baju, beli..rasa nak beli kasut, beli..for me, shopping tu mmg terapi..lepas penat keje kat opis n rumah

    suami2 kena la memahami isteri..bagi reward kat isteri..dah la keje kat opis, keje kat umah lagi…

  15. Anas Iswari Says:

    gemok satu rahmat, kurus satu nikmat..
    > k arin, saya pi sebgi calon bebas,guna logo 'Minyak Cap Kapak'
    slogan – "jgn pening2.. pilih la saya"

  16. Anasfadilah Says:

    en.Sami::so bila la abang nak kurus..hahahaha..kena kan orang ye.. >:)

  17. e.l.i.s.s.m.i.e Says:

    btol2…meh laa kiter shopping pakai duit sendirik dan mintak duit suami lagikk untuk tambahan..hahahaha

  18. Farah Says:

    hahahaa…suka entri ni…no komen…sbb saya suke perabihkan duit laki…bg sy tu tanggungjawab die hahaha dpt bini yg nak bekerja adalah satu rahmat…

  19. Arin Says:

    en anas : wah…cam gitu, pakat bwk org sg penchala gie penang la camnih..nk sokong calon bebas minyak cap kapak nih..hehehe..

  20. Anasfadilah Says:

    kak arin::ni patut kempen calon bebas muiyak cap kapak kat perak ni..jangan pening2 pilihlah saya…hahaha!

  21. Fid Says:

    ohhh saya
    walau saya kerja
    saya mmg akan nak beli itu ini time suami saya ada wang sahaja
    time saya ada wang saya DIAM….

    or ayat standard
    "bang pinjam duit dua ghatoisssss…nanti gaji i bayar ya"
    apabila dapat gaji
    "bang dua rat tu halallah ya.."
    ngeh ngeh

    saya memang pisau cukur!!!
    kihkihkih

  22. Anasfadilah Says:

    fid::kira halal tu yang best tu…hahaha..bukan pisau cukur..kita minta sikit je…heheh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: