*boy i hear u in my dreams*

semalam saya tinggalkan Ziyyad dan En.Suami di rumah

maknanya En.Suami la yang jaga ZIyyad semlam

bila saya balik rumah aje

Ya Alllahhhh!

…..

rumah bersih aje,kain pun siap basuh..bagus betul En.Suami saya ni

ZIyyad pun wangi

saya memang percaya En.Suami boleh jaga ZIyyad tanpa masalah..

hehehe..cuak je ek korang..ingat rumah saya kongkalikong macam kapal karam

semalam saya nak tergelak tengok ZIyyad

lepas tengok Matahari kat tv3 (saya tak paham watak nisdawati tu…macam identity crisis pun ye), ada siaran azan maghrib

Ziyyad yang tengah naik walker pegi betul-betul depan tv (rosak mata anakku itu)..

tau apa dia buat

dia ikut orang azan!

siap mendayu-dayu lagi..kelakar betul

bunyi azan dia lebih kurang macam ni

“aaaaAAAAAaaaooooooaaaaaaaooaaaa”

suatu hari nak jadi bilal mungkin..hehehe

untuk tatapn mamalong di sarawak

abaikan suara ala Rana esculante itu, itu pasal saya tak masuk AF,OIAM atau bintang RTM..wakakaka

ye,benda kecik aje..tepuk tangan..tapi saya sangat gembira dan teharu..Ziyad dah makin membesar..sobsobsob

p/s:: pergi google apa itu Rana esculante

18 Responses to “*boy i hear u in my dreams*”

  1. lisha Says:

    arwen pun suka jawab azan. everytime dengar azan kat tv especially, dia mesti cakap "awwwoohhhhhh".

  2. Farah Says:

    afif kalau tgk azan concentrate je…belom tahap ikut sama lagi hehe..waahh bagus la ayah ziyyad…boleh siap kemas umah lg..

  3. mama-qaisara Says:

    husband sya penah ckp..'lelaki ni dia tak suka disuruh.bila datang sendiri 'kerajinan'/sikap tersembunyi dia tu mmg hasil dia diluar jangkaan kita'..masa sara sakit aritu pn cmtu,tak sangka bila blk keje tgk2 dia dh siap mandi..wangi je..senang ati mak.kalau ari2 cmni kan best.hehehe =)

  4. azzamoro Says:

    so cute.

    airyll terpegun duduk btul2 depan tv nak tgk azan. kire ziyyad advance lah dah boleh azan skali. hehe

  5. Aku Bukan Bidadari Says:

    wahh…ayra lak kalo dgr azan..tak kisah org lain siap tgk jer screen tv tuh..

    ada sekali tiara tukar channel.. kena jerkah ngan tok mama padan muka tiara..

    sila google apa tu jerkah lalalala

  6. oren Says:

    oklah sbb umah bersih..kat umah nih, kalo pak depa jaga budak2, hmmm…bleh bayang betapa letihnya bila balik karang kena kemas semuanya…huhuhu….

  7. precious innocent Says:

    teleng sat kepala akak tgk vid ziyyad tepuk amai2..

    -mama emma-

  8. Rieyuzie Zainul Says:

    ya la..sakit tengkuk..hehehe! bab kerajinan tanpa disuruh memang betui..memang superb!..tapi kalau mai time maleh tu, satu hapa pun x jadi..siap join sepahkan lagi ada la..hehehe!!

  9. Jiji Says:

    Wahhh@!~ Kadangkan aku rasa mcm tak puas lagi dia umur sebulan dua bulan.. 3..4.. ni nak masuk lima. Sedehkan? Kita mcm nak dia cepat besar and at the same time… takmo laa cepat sgt….

    Tsk.

    Kena buat baby balik neh mueheheheh#@!~

  10. Cikpid Says:

    wah..x sangka ayah ziyyad begitu mgkagumkan..kat mana beli bumboo chair tu ek? mahal x?ni kene reply okeh komen ni..

  11. Obefiend Says:

    sobs

    sunguh cute my little nephew!! seb baik tak follow Aril or Fezal Tahir.. haw haw. good good

    sobs

    pasal kalau abang yang jada rumah mesti jadi macam Banghdad! BOOM!

  12. joegrimjow Says:

    haha
    suke lagu tuuuu

    lagu yg nyayi lam video pon besh pe
    lalala~

  13. Putra Mama Says:

    Rana esculenta kot… hehehe

  14. taichee~@! Says:

    Dear Dilot,

    Sungguh terharu hokeh, kamu post kan video ziyyad neh.

    Tak sangka plak masa we all dtg tuhari dia teruja nak ikut bertepuk sama.

    Rugi betol tak amik gamba dia malu malu tutp muka tuhari masa kaknaz dtg..sgt chomel hokeh! Adoyai…dah rindu dia balik..

  15. erynn Says:

    bagus suami kamu amat berbakat. berbanggalah dgn beliau krn x ramai suami boleh buat gitu!

  16. Anasfadilah Says:

    kak lisha::

    i read ur entry pasal Arwen sebut awohh tu..heheh..they never stop to amazed kita day by day kan?

    Farah::

    memang dia tak suak rumah bersepah pun..nasib rajin kan..hehehe

    mama qaisara ::

    tulah kalau tiba time rajin..bukan anak je wangi dengan rumah pun wangi..siap vaccum mop semua..senang hati banyak la kiranya😀

    azza::

    tulah..kitaorg teperanjat..dia sendri yang ikut tak siapa yang ajar..

    tiara:;

    yang pu tukaq depan mak tok sape suruh..kan dah kena jerkah..hehehahaha!

    kak oren::

    sabaq kak oren..hehe..

    kak emma::

    tak tau lagumana nak 90 degree angle kan video tu lah kak emma..sakit leher?sapulah yoko-yoko k..hahaha

    Zainul::

    dah tampal salonpas belum di tengkuk mu itu?hehehe..bila time rajin tu..besar rahmat la kiranya..hehehe

    jiji::

    buat baby?hehehe..u first my dear..i kenot,c sect…ni tengah duk nyilu lagi the scar…ouch!

    Cikpid::

    kagum tak kagum la kan..hehe..bumbo seat saya 2nd hand saje..half the price..kalau cik pid tak kisah nak pakai yg 2nd hand boleh cari di secondbargainbox, depa jual RM45 saja..tapi kena cepat,pasal selalu sold out.

    abg effi ::

    LOL!

    nota::sila jangan sepah-sepahkan rumah ye..hehehe

    Joe::

    jgn puji,nanti saya mati…hahaha

    putra mama:;

    alamak,saya salah ke..hehehe..rana esculenta..ada kawan saya nak buh nama anak dia Rana,boleh tak?hahaha

    mamalong::

    tha day yg korang datang tu,its his first clap,dila pun terkejut.

    nanti kitaorn ambik vid dia ikut org azan k..heheh

    meh la merempit ke penang lagi kalau ada masa k

    HUGS n KISSES!

    Erynn::

    Alhamdulillah,rezeki dapat husband rajin..senang hati saya🙂

  17. Jiey^Mien Says:

    Syahdunya tgk klip ni.. =)

  18. Anasfadilah Says:

    Jiey mien::

    jgn syahdu-syahdu k

    Rayyan budak hebat in his own league

    Rayyan sangat beruntung dapat mama macam Jiey tau..🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: