*rambut*

sejak berkahwin boleh dikira berapa kali saya pergi trim rambut

baru 2 kali tak silap

pasal di sini susah nak cari pemotong rambut wanita muslimah menyediakn tempat potong rambut untuk wanita bertudung seperti saya….wohh panjangnye

dulu saya main bedal aje,cina pun cina la yang gunting,asal stylo rambut saya ni..unisex pun ok

peekaboo pun pernah pergi..pasal saja nak melayan saloon mahal sekali sekala..muahaha (dulu saya lain… ..masih lagi ‘liar’ ingin mencuba…tak caya tanya budak satu course dgn saya di UMS..ahahaha)

walaupun bertudung saya nak rambut saya cantik

lagi2 dah kawen ni,saya nak sentiasa cantik depan suami

tapi sekarang..rambut macam mak nenek daa..di sanggul aje,senang…kalau dilepas akibatnye nahas la…

Peminat celik saya di rumah tu memang suka tarik rambut cantik saya ni…muahahah

last saya potong rambut di tmn ehsan,oleh adik bongsu saya

she chop off my hair,well literally…tu yang sekarang bila tumbuh macam mop atas kepala aje

jadinye tadi saya pergi kedai D Hair Shop depan komplek Bukit Jambul atas restoran mamak khaleel tak silap

saya pergi D Hair Shop ni pasal banner dia menyatakan ada bilik khas untuk wanita bertudung gunting rambut

saya pergilah…

dan hasilnya memuaskan..saya suka environment dia,ada aircond lai..wohh nyaman sekali

dan tukang gunting rambut yang pentingnya ialah perempuan Islam

rambut saya dah cantik..saya rasalah..wash+cut+blow = RM20

kira ok apa

jadi bagi siapa yang duduk berdekatan sini, yang mementingkan aurat tak terlihat oleh lelaki ajnabi atau orang kafir

boleh lah pergi sini..InsyaAllah aurat terpelihara

p/s:: “wanita hiasan dunia,seindah hiasan adalah wanita solehah”

p/p/s:: mesej komuniti petang-petang ni..selalu duk jadi parpu je.

10 Responses to “*rambut*”

  1. Jiji Says:

    wah tazkirah rambut hehehe@!~

  2. Cikpid Says:

    sbb rambut sy gugur dgn byknye..maka sy tlh potong pendek sgt2..boycut..muahahhaha..

    Tapi sy potong kat kdi kapir sbb kat Kulai ni xde kdi gunting melayu..huhuhu

  3. Anasfadilah Says:

    cikpid::kedai kapir?ahahaha..

  4. Bukan tokngah dila Says:

    dila bila hang nk tnujuk nih..

  5. Ms. TaroAthirah Says:

    ok laa 20

    mcm murah je
    orang nak carik yang muslim punye, p shah alam. sekali harga mahal nak mampus. nak kasik nipis pon ada extra charge rm15 tak silap. total gunting+cuci+kasik nipis=rm+-70

    da macam rege kat A-cut above dah

  6. Dayah Says:

    Erni
    kat Giant pun ada kan, yg butik baju cum salonhujung skali kat ATM. tapi dah 2 x dayah tanya, asyik tuknag gunting cuti la balik kg la…so terbantut hasrat

  7. Anasfadilah Says:

    Dayah

    saya pernah pergi gunting kat situ. Depa tak profesional..main cantas aje rambut kita

    abih rosak…taubat tak pi lagi.

    yang D hair sturio ni depa dah d trained and ada sijil lagi..jadi rambut tak di cantas sesuka hati mak limah aje..hehehe🙂

    try la gunting kat d hair

  8. Jiey^Mien Says:

    Baru je potong rambut.. kat kedai biasa2 jer.. potong+blow+cuci.. pastu potong rambut bibik skali, kena 67 hengget.. agaknya tokei tu kira ngan rege gunting skali gamaknya..

  9. CuppyCakeMommy Says:

    kat bangi ni pun saya tak jumpa kedai gunting rambut mcm tuh lagi..kadang2 segan betul gunting rambut,tapi ada org laki tgh tunggu bini dia gunting rambut kat situ

  10. Drama Mama Says:

    haaa nanti bole la saya nak cuba plak..before this dok pi kat sungai dua tu ha but unisex, malu jugak sbb dah pakai tudung, tetiba time nak gunting bukak tudung depan lelaki pulak.

    D Hair Salon eh? will definitely give it a try later. thanks for the info😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: