*yikes!*

Ya Allah,tak sedar plak

Ziyyad dah 10 bulan!

cepat nye masa berlalu

as much i dont want him to grow up so fast

i so want him to be able to walk and run soonest possible

boleh main kejar-kejar,aci ligan semua

supaya dia lebih mengenali dunia Allah yang terbentang luas ni

supaya nanti kalau pergi shopping sibuk nak kepung awang kenit ni lari-lari…hawahwhahw

apa pendapat korang pasal baby harness?


ada orang kata macam binatang letak tali gitu (korang pun tahu bianatang apa kan?)

tapi bagi saya,pendapat peribadi saya lah

ianya invention yang bagus bagi budak yang lasak tak reti duduk diam dalam stroller nak mengenali dunia lebih dekat lagi…wohh panjangnye

lagipun kalau dibiar saja dalam stroller saja,nanti jadi macam malas pula

sekali-sekala kena juga dilepaskan untuk berjalan

yelah dengan kes culik yang berleluasa sekarang ni..saya rasa harness ini sangat membantu

ada juga harness yang disguise as a bagpack atau pun datan gdengan bentuk haiwan yang comel

saya rasa saya nak beli satu bila Ziyyad dah mula menjelajahi dunia dengan kedua kaki kecilnye itu

saya nak beli bentuk monyet


kat MYBBSTORE ada jual RM40 saja🙂

tapi husband saya tak sukala dia kata macam apa je..

talking about safety

hari tu Ziyyad dah pandai buka laci dapur (naik walker kan,dari hujung rumah sampai jamban nak diteroka)

dalam laci tu ada ubat-ubatan kami

dia dah grab satu peket ubat kami

nasib nampak,kalau tak abes dah semua masuk mulut

so we decided to buy something like this nanti di Queensbay


angle lock untuk almari atau laci,boleh dapat di MyBBstore juge

masa jumpa 2 bulan lepas the lock,i told husband to buy it

boleh En.Suami kata apa tau..”tak perlu lahh,buat apa”

see now abang sayang,anak kita tu dah pandai segala…nasib tak ditelan je ubat tu

tulah cakap dila tak mau dengar..pok pek pok pek (inilah punca isteri membebel,laki tak dengaq kata..ketegaq!)

p/s::kat Queesbay sudah ada kids care! yay! bagus…saya suka,sangat suka🙂

17 Responses to “*yikes!*”

  1. Dils Says:

    dulu rase mcm anak tu binatang jugak. huhu.. tp bile pikir balik, memang patut pon, dari tetiba anak lepas then hilang.

    Lagi horror. So lantak la ape org nak kate, asal anak sendri selamat yek.

  2. mama-qaisara Says:

    sara dah byk kali selongkar drawer spice mama dia kt dapur..agaknye nk tolong mama dia hulur bhn2 kot utk masak..sya pn nak cari mendalah ni..aritu jari dia tesepit celah drawer tu,seb bek tak luke..tu la nakal sgt kan..hehehe

  3. Mrs.R @ Emi Says:

    sy rasa benda tu penting la…
    lantak la org nk ckp ape
    yg penting anak kita selamat kan

  4. Arin Says:

    hanum kami pakai kan baby harness..RM27 ( simple nya ) di beli di mothercare lebih kurang setahun lebih yg lepas. waktu dia umur 1++.at one point mmg berguna sbb time tuh dia asik nk turun dr stroller..org pandang mmg pelik..tapi takpe la..kesian gak kat anak kalau dia tamo dok dlm stroller , meronta2 nak keluar ..

  5. Farah Says:

    saya sokong bab pakai baby harness ni….

    lantak pi la org nak kata pe…satgi anak hilang bukan depa yang meraung..kite jugak!

  6. mamarempit Says:

    betul3….

  7. JeP Says:

    personally i dun rather prefer using one.

    but i guess terpulang pada lokasi dan penggunaannya la kot. i'm sure you'll be able to tell when would be an appropriate time to strap it on.

    i'm a firm believer that a child should be given all the opportunity to interact with their surroundings. but yes as you've said ironically this is not a perfect world and those baby-nappers hav ruined it bad especially for us young generations.

    p/s : hope ziyyad nanti se-aktif ibunya dulu2…:)

  8. Shila Says:

    personal opinion aku kata benda ini bagus.

    daripada anak hilang tah ke mana, pastu masyarakat tetap blame kata tak reti jaga anakkan?

    mana2 pun orang ttp kata. =P

  9. MeL Says:

    pedulik la apa org nak kata. dr anak ilang, haru kang ;p

  10. Haslinda Says:

    alamak..mom's care ka kt QB tu?

  11. Anasfadilah Says:

    haslinda::rasa macam kids care..ke moms care..eh lupa la..ahahah

  12. haruan tasek Says:

    letak ubat tempat tinggi

  13. Anasfadilah Says:

    haruan tasek::

    nama saintifik haruan tasik ialah cobia (sebut kobia ye)

    bagus idea tu,tapi kalau letak tinggi takut kami pun tak sampai sama

    lock tu rasanye seswai untuk rumah kami.

    terima kasih.

  14. sharia Says:

    My opinion angle lock tue gam dia tak brp kuat…pernah pakai, tp lepas tue tertanggal. Lepas tue beli kat Ikea …thn dah kat 3 thn.
    Yeap Mom's Care dah bukak kat QB, marilah kita tanam saham di sana…hehehe

  15. Anasfadilah Says:

    sharia::

    thanks for the opinion..hari tu jumpa juga di ikea

    nak beli,husband tak nak beli

    tengoklah sekarang…*marah neh*

    tanam saham?hahahah!

  16. rina Says:

    bagus baby harness ni especially time shopping. diorang (budak2 ni) kan small size, senang je diorang menyelit ke sana ke sini, last2 hilang… pastu dgr la nnt annoucement budak hilang.

    oh oh..ikea punye lock tu bagus eh..nnt nak tanam saham lg la kat ikea tu😛

    Ha Dila, dah ada la 2 alasan nak balik kl.. 1-gath MSK, 2-pegi ikea hehe
    *peace!*

  17. Rieyuzie Zainul Says:

    ya la..kalau hilang kita gak yang meraung! lantak apa org nak kata kan..anak akak sekarang nie pun dah setahun lebih..mmg sah2 asik nak jalan ja…kalau x bagi, gelisah ja..cumel la yang ada kartun tu..hehehe!.. ala, mana nak p cari kat sini..huhuhu!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: