*another one?*

last Friday i sew another laptop carryall cum sleeve

yeah baby..its 2 in 1

i sew it at 11.30 pm and finish around 1 am

because im always tidak sabar menunggu hasilnya

this is my first time jahit batting,macam selebet sikit..but tak kisah lah

i love my new bag to bits

wanna see?

🙂

tadaa! this particular fabric over here,ada dalam KedaiChomel untuk buat NC, tapi saya amek sikit buat bag ni..

this is my first time doing batting,and i think it is not that kemas

yep,its padded..thats why its a laptop bag cum sleeve🙂

clever kan? (perahsan!..)

i put magnetic clasp to secure my pink lappie,so it does not fell out from the bag

i sew some pink linen as the lining,i like the color contrast between green and pink. The handle i sew some *interfacing to give it some body thus streghten it up

so there you go. i am one happy camper so does my pink lappie🙂

*interfacing :: kain keras biasanye iron on yang saya guna,kain keras ni datang dalam warna putih,tahap kekerasan mengiku peringat,daripada lembut hingga yang paling rigid.

p/s::tak sabar nak bawak pegi opis esok, nak bergaya dengan bag ni🙂

5 Responses to “*another one?*”

  1. joegrimjow Says:

    nak satuuuu

  2. Rieyuzie Zainul Says:

    ya la..cantik sangat..cumellll!! akak pun dok cari beg nak bwk laptop!..

  3. taichee~@! Says:

    yg contrast tu sgt genius hokeh!

    Next bizline kamu is chic + hot lappie bag (ehem prize tu, meh kita dok rondeng cemana…sbb sekang ekonomoney…tk bleh rendah sgt)

    Dududud…

    My sis is a creative sis and i m proud of her!

  4. Umi Ain Says:

    salam dila,

    ngehngehngeh.. kita nak oder beg ni satu bleh.. tho takdek lappie tapi teringin sebab senang nak hangkut barang2 ain.. beg hello kitty dia dah tomot sangat… kalu bleh dila quote laa rega dia ekk.. maceh dear..

  5. Hot Mummy Says:

    hye dila..pandai wat biznez yer?comel sungguh beg lappy tu…teringin gak nk memilikinya…
    anyaway salam perkenalan…

    -as-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: