*nursery*

sorry for those yang hantar email

saya lambat reply

saya dan suami sibuk mencari nursery semalam

kami ni cerewet juge rupanya

“eh,rumput panjang la..nampak macam hutan” (ini untuk nursery laman depan tak kemas)

“gelap,suram aje ni…tak ceria la” (untuk nursery gelap tade orang..lupa plak cuti sekolah..)

“ni baru ceria sikit,bersih,luas..” (nursery 2 thumbs up)

masih ada pros and cons

masih ada risiko

tapi,InysaAllah semua ok

pasal nursery tu mak menakan suami yang punya

ada 8 babies. (Ziyyad will have plenty of friends)

ada 5 cikgu (cikgu muda,ada sijil,and everyday depa rotate,maknanya cikgu tak stress ngadap baby sama je)

tapi,ada satu yang buat saya malas sikit

jalan itu pagi2 adalah jem

takpelah,anak punya pasal mungkin tak kisah

tapi kami kena bincang dengan Mary Kay,supaya tiada dendam antara kita (ecewahhh)

kita selesai cara baik sudah,bak kata ustadz Akhil Hayy Rawa…ahahaha

p/s::terima kasih semua atas nasihat yang diberi,dari feedback anda semua kami bertekad cemerlang,mak dan mama juga kata perkara yang sama

p/s/s:: i heart u all yang bagi feedback about this matter,inilah tujuan berblog yg saya amat suka..dimana kita walau tak berjumpa bersua muka,masih dapat mendoakan kesejahteraan sesama kita🙂

4 Responses to “*nursery*”

  1. Arin Says:

    baguih..nanti bincang elok2 ngn mary kay..kot kang dia jaja citer lain..hampeh le jadik nya!
    gud luck dalam mengenrol ziyyad kat nursery..insya allah smua nya dipermudahkan!

  2. Fid Says:

    adik..kakak bab nursery cerewet tergolek…siap kena bantai lagi apabila menulis akan kisah kecerewetanku..but saya berpendapat saya boleh cerewet sbb ketika saya cakap akan segala hal cerewet saya kpd owner nursery saya berkata "maaflah puan saya ni memang cerewet"
    and the owner replied "suka hati kita la anak kita..nak cerewet ke apa ke…i pun cerewet juga bab anak nih"
    full stop!hahahhaaaa

  3. Aku Bukan Bidadari Says:

    yes yes ..at least dh ada jln penyelesaian…
    ngan "KK" tuh..
    hopefully dia sedaq hati..
    nk bagi tau dia senang jer
    ckp nk try kasi ziyyad kat nursery lagipun dia dh besaq nk bagi dia bersosial sikit..
    habaq lagu tu jer lah..

    (tp if TIARA kan.. tiara terus terang habaq x puas hatii kat "KK" tuh biaq bergaduh pi lahhh janji hati ni dpt lepaskan yg dok smpan lama,parut2 kat anak tuh)itu kalo TIARA arrrrr

  4. niza Says:

    alhamdulillah kak…at least dah dpt nursery tuk ziyyad…

    sorry x dan nak email ke akak tuk tau kesah tuh…sy baca komen member2 jek…uhuhuh…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: