*the Day*

1. The Day I am Afraid to go home on Friday

reason :: hari Jumaat,seperti biasa,perempuan-perempuan pejabat kerajaan akan berpusu-pusu ke Shopping Malls,jadi hari itu,saya telah ke Queensbay (mano lagi nak pegi,itu aje yg dekat),saya telah menghabiskan sejumlah wang untuk perkara dibawah

a meter of fabric by Robert Kaufmann (japanese cotton),beli pasal ada owl comel, a bias tape maker from clover

8 pieces of fat quater,all japanese cotton..i love dots!

a quilting set,from Borders,it a bargain book,included in the set are, technique book,project book and get this, a rotary cutter,some fabrics and yarn…for only RM30! memang lah belikan..becuase i need to learn how to quilt, next month pay i will buy the cutting mat and non slipped ruler,YUppA! aku bangkrap macam ni selalu…hahahaha

and i buy this magazine too,memang agak lah mahal for a mag, tapi dalam dia ada banyak project and they also throwing 12 project patterns… syioookkk woh! (maybe will buy next mont issue..), dan saya brangan duduk London,pasal depa ada kedai fabrics yg best-best..MiahahaHAHAa

takut nak balik rumah hari tu,pasal takut asben marah, kiranye shopping macam apa aje kan.. i did buy him famos amos macadamia biscuit for father’s day,wrap up nicely in a heart tin can..

dia kata

“oh pandai ye, dah beli macam-macam pastu kasik biskut”

and i said

“eh,ikhlas tau”

ye,saya ikhlas..tsk🙂

2. The day I found out i have plenty of them

i always envy to other crafter yang banyak fabric stash,and they display their fabric stash nicely,
little that i know that i also have fabric stash

walaupun tak banyak sangat,tapi saya juga ada fabric stach!YuPPaa!

and i have also plenty of felt fabric :)… rasa sungguh gembira melihat kain pelbagai kaler..rasa sungguh terapi jiwa.. *bliss*

and on the way to my doorstep, 4 meters of fabric, stripey and again polka dots..tak sabar ni tunggu…lalalal

adakah saya sudah jadi fabric addict? tak kisahlah…saya sukaaaa!*weng*weng*

3. The Day for the Fathers

tahun ini selebret di rumah mak teh,di seberang jaya

makan-makan adalah aktiviti wajib…tahun ni kita makan barbeque

atas grill itu adalah ayam tandoori,ada juga ayam black pepper dan daging black pepper

oleh kerana Mak Teh adalah chef yg hebat,beliau juga memasak makaroni goreng dan membuat brown sos

asben telah membuat signature dish beliau iaitu,coleslow..memang superb i tell u the taste,kalah KFC punye (sesi bodek asben supaya tak marah bini berbelanja tak ingat dunia hari jumaat hari tu..Miahahahah..)

eh,tapi memang sedap,dan laku malam tu

mak teh the one wearing baju kelawar purple..ini adalah sebahagian kami, Ziyyad is happily munching french fries..kasi sikit-sikit aje..pasal kesian dia tengok kami orang besar mentekedarah..hehehe

itu sajalah hari-hari saya

sekian terima kasih

p/s::abangggg…i wufff uuuuu

4 Responses to “*the Day*”

  1. sweetwannur Says:

    sgt cantik kain2 tu…..

  2. taichee~@! Says:

    heheheh

    kelakar hokeh baca blog kamu arini.
    Gelak goling goling spashly part gamba pis kamu ngn anas tuh

    hahaha

  3. Hot Mummy Says:

    amboi dila..shopping tak hengat…patutler sampai takut nk blk umah…tp mmg superb ler hasil shopping tu…mmg puashati tgk.

  4. farah Says:

    hai..

    nak tanya kat mana you beli kain cotton polkadot hitam putih tu?
    i dah lama cari… kalau ada lagi i nak beli…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: