*doa untuk kakak*

semalam petang saya di sms mama

“doakan kaknaz ok,dia kena kuarantin di rumah kerana ada direct contact dengan pelajar dari Aussie,kes H1N1 dalam flight kl to kuching”

i was like..

terus telepon kaknaz yg sekarang berada di Kuching

from her voice,ada sikit serak dan batuk-batuk manja(dia kata batuk manja)

oh,harap dia ok,tak apa-apa

ini menakutkan saya…macam nak duk rumah saja,tak mahu keluar

dengan jerebu,dgn virus,dgn denggi,dgn masalah sosial..eh apesal plak masuk masalah sosial ni..

tak kisahla..

asalkan itu penyakit

doa saya untuk kakak

semoga dia lekas sembuh,dan kembali ceria semula

p/s::mari kita berdoa semoga tiada kalangan kita yg terkena penyakit-penyakit ni semua,Amin,InsyaAllah.

p/p/s:: i still remember during uni days, Prof Ho ask us how to develop a vaccine for Bird Flu also known as H5N1 for his Molecular Biology class if am not mistaken..tapi tengok sekarang..selesema burung ada,selesema babi ada..adakah anda tau selesema kucing juga berbahaya kepada manusia..kerana kucing juga ada menyebar virus…tikus pun ada tau..ok sekrang akan beli ikan saja.

IMPORTANTE!::keep the links come in ya..am still collecting blog links!

updated:: another reason not to keluar rumah at night..read KOSMO! dahla kat Sg Ara plak tu..hampeh!

11 Responses to “*doa untuk kakak*”

  1. Cikpid Says:

    alamak…scary nye…hopefully die recover cepat..n xde laa kene H1N1 tu..

    kalo selesema kucin x bestlaa..sbb kucin kan ade merata2..xkan nk lupuskan die..sian kucin..

  2. Anasfadilah Says:

    Cikpid:: kat australia,kucing terlampau banyak sampai ada yg kena tembak and put to sleep..kucing2 bulu gebu pun ada…sayangnyeee

    tapi tulah,kucing aussie selalu makan rodensia kat australia,jadi masalah.

    itu yg kena tembak tu

  3. Farah Says:

    semoga kakak awak takde apape..

    perlukah kite mula memakai topeng muka sekarang bila hendak kluar ke mane2?

  4. Elyn Says:

    dilla i pun skang ni memerap duk kat umah sebab area tmn ni dh di serang H1N1….. scary tul la!!!

  5. Anasfadilah Says:

    Farah:: maybe..the numbers are increasing each day..better safe then sorry..hujug minggu kami mungkin memerap di rumah sahaja..ada anak kecil ni..bahaya sikit

    kak elyn::memang scary kak elyn,i hope keadaan ni cepat reda

  6. taichee~@! Says:

    Dear all,

    Thanks for the wishes.

    Dila:
    So far, my batuk ngade still ada. Badan ni panas sbb tak mandi lagik kowt. Jap gi nak mandi basuh kepala as pamflet dia suh ni haa..

    Suhu maintain 37 deg. InsyaAllah hopefully dia stop kat situ.

  7. Jiji Says:

    Aku called taichee semalam. Sedeh laa..

  8. precious innocent Says:

    kesiannye knaz tu.. cepat2 la recover..

    dah la h1n1 dah ada kat s.alam.. ujung minggu nie pulak nak join sarakid's mini openday.. huhu.. mintak2 la dijauhkan penyakit2 nie..

    -mama emma-

  9. oren Says:

    itulah..memacam lah sekarang..ari nih sekolah anak akak kena tutup, sbb suspected hfmd..huhuhu..

    semoga kita semua dijauhkan ler dari virus2 ini…

  10. rina Says:

    semoga kak naz tidak dijangkiti virus jahat itu..

  11. Wordpress Blog Post On *doa Untuk Kakak* - Wordpress Blogs .NET Says:

    […] *doa Untuk Kakak* June 23rd, 2009 — “semalam petang saya di sms mama “doakan kaknaz ok,dia kena kuarantin di rumah kerana ada direct contact dengan pelajar dari Aussie,kes H1N1 dalam flight kl to kuching” i was like.. terus telepon kaknaz yg sekarang berada di Kuching from her voice,ada sikit serak dan batuk-batuk manja(dia kata batuk manja) oh,harap dia ok,tak apa-apa ini menakutkan […]” 10 Comments […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: